Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2015 10:43 - ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ЛИ ПОСКЪПВАНЕТО НА ДОЛАРА ПРЕЗ ТАЗИ СЕДМИЦА?
Автор: yavorspasov Категория: Бизнес   
Прочетен: 1021 Коментари: 0 Гласове:
0



Очакваното поскъпване на долара е в ход. Но вече се забелязват признаци на изтощаване на текущото движение, затова едва ли ще видим подобни итензивни движения през тази седмица.

EURUSD

Тази валутна двойка премина в низходящ тренд.

От фундаментална гледна точка основно влияние оказа изявлението на Марио Драги – управителят на Европейската централна банка. Както писах преди няколко седмици, той намекна за увеличаване на програмата за изкупуване на облигации над сегашните 60 млрд. евро на месец. Тона на изказването беше по-твърд от очакваното. Това доведе до поскъпване на долара с над 3.5 цента за миналата седмица. 3.5 цента може и да не изглеждат вълнуващо, но ако например бяхме открили позиция с 1 стандартен лот това щеше да ни донесе над 3 500 долара.

Все още повечето фундаментални фактори и от двете стани на океана са негативни за еврото, затова продължавам да съм дългосрочно мечо настроен за  тази валутна двойка.

Важни новини: понеделник 11:00 (Бизнес климат Германия). Вторник 14:30 (Поръчки за дълготрайни стоки САЩ), 16:00 (Потребителско доверие САЩ). Сряда 20:00 (Решение за лихвата САЩ – очакванията са да остане непроменена). Четвъртък 14:30(Предварителни данни за БВП за последното тримесечие САЩ) и (Първоначални молби за безработица САЩ). Петък 14:30 (Employment Cost Index).

От техническа гледна точка, цената затвори под начертания канал и премина под силната подкрепа на 1.1100. Това ни дава по-голяма сигурност за мечия сценарий.

image

Но движението от над 3,5 цента за една седмица е доста силно. Ето защо на 4 часова графика виждаме свръх продадено състояние. Затова едва ли ще видим такова силно движение и тази седмица. По скоро ще видим възходяща корекция. Не изключвам корекцията да е с добри движения ту в едната, ту в другата посока. Видимо ниво на съпротива е зоната 1.1140.

image

 

GBPUSD

Тази валутна двойка е в странично движение.

От фундаментална гледна точка евтиният паунд подкрепя износа и недвижимите имоти, два от най-важните стълба в британската икономика. Инфлацията е – 0,10% на годишна база и това за мен е най-сериозният проблем за решаване пред М. Карни – управителят на Английската централна банка.

Важни новини от Великобритания: вторник 11:30 (Предварителни данни за БВП за последното тримесечие).

От техническа гледна точка видяхме очаквания тест на нивото от 1.5510. То остана непреодолима бариера за мечките. А цената тръгна на юг. Все още смятам, че ще видим тест на 1.5200.

image


USDJPY

Тази валутна двойка излезе от летаргията и е в бичи тренд.

От фундаментална гледна точка изказването на Драги повиши акциите. Това е бичи сигнал, заради корелацията на тази валутна двойка с основните индекси като S&P 500 например.

Също в петък сутринта излизат данни за паричната политика на Японската централна банка. Затова трябва да сме готови за изненадващи и нестандартни решения от страна на ЯЦБ, които да обезценят допълнително йената.

Важни новини от Япония: петък – няма точен час (Подробности за паричната политика на ЯЦБ), 8:00 (Пресконференция на ЯЦБ).

От техническа гледна точка очакваното покачване на валутната двойка е факт. Цената на дневна графика затвори над горната линия на Болинджър Бендс (20;2;2). Това дава по-голяма сигурност на бичия сценарий. Съпротива за цената е зоната около 121.60.

image

Но и тук на 4 часова графика се забелязват признаци на изтощаване на тренда и е много вероятно да видим странична корекция.

image


AUDUSD

Тази валутна двойка е в странично движение.

От фундаментална гледна точка трябва да следим цените на металите, особено на златото. Защото те са важни за австралийската икономика. Също така трябва да следим случващото се в Китай, тъй като тя се явява голям търговски партньор и потребител на суровини идващи от Австралия. Миналата седмица (23.10.2015) Народната банка на Китай намали основната лихва до 4.35%. За мен фундаменталната картина в момента е смесена. Но заради засилените позиции на американския долар, съм по-склонен дългосрочно да предпочета мечия сценарий.

Важни новини от Австралия: сряда 2:30 (Инфлация).

От техническа гледна точка очаквам това странично движение да продължи и през следващата седмица. Може би цената ще намери подкрепа в зоната на 0.7160  или около кръглото ниво от 0.7100.

image


NZDUSD

Трендът при тази валутна двойка е бичи.

От фундаментална гледна точка трябва да следим за намаляване на лихвата в сряда 22:00 часа. Очакванията са да остане непроменена. Но ако все пак видим намаление, това може да доведе до възобновяване на мечия тренд.

Важни новини от Н. Зеландия: понеделник 23:45 (Търговски баланс). Сряда 22:00 (Решение за лихвата). Петък 2:00 (Бизнес доверие).

От техническа гледна точка покачването е временно спряло. Биковете и мечките стягат своите редици. Подкрепа за цената има на 0.6700 и 0.6616. Може би ще видим тест на тези нива преди биковете да поемат контрол отново. В този случай ще видим повторен тест на нивото от 0.6900.

image


USDCAD

Тази валутна двойка поднови възходящото си движение.

От фундаментална гледна точка петрола е под натиск, а това се отразява на валутната двойка, като спада за сега приключи. Петролът е близо до важни нива на подкрепа и ако видим повишение на цената му, можем да очакваме подновяване на спада при тази валутна двойка.

Важни новини от Канада: петък 14:30 (БВП).

От техническа гледна точка цената намери подкрепа на предишното ниво 1.2861. Поскъпването на долара се отрази и при тази валутна двойка. На 4 часова графика се забелязва изтощение на цената, затова може да видим някаква странична корекция, преди трендът да продължи нагоре.

image

Това е виждането ми за моментното състояние на основните валутни двойки.

Успешна седмица!

Васил Стоянов, професионален трейдър и лектор в betatrader.bg

 

Предупреждение за рискове: търговията с финансови инструменти може да доведе както до печалби, така и до загуби. Потребителите на сайта трябва да знаят, че търговията на финансовите пазари е свързана с поемане на рискове, които те добре трябва да познават, преди да пристъпят към сключване на сделки. Потребителите на сайта самостоятелно и за своя сметка вземат инвестиционните си решения, преценявайки дали търговията с конкретните инструменти е подходяща за тях в зависимост от финансовото им състояние и инвестиционни цели. Сайтът е с информативен характер и нито една част от него не представлява инвестиционна консултация, инвестиционно изследване, препоръка или съвет за инвестиционно решение или следване на инвестиционна стратегия.

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yavorspasov
Категория: Бизнес
Прочетен: 839511
Постинги: 853
Коментари: 99
Гласове: 175
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930