Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2015 12:15 - ОЧАКВАМЕ ЛИ ИЗНЕНАДИ ОТ ФЕД?
Автор: yavorspasov Категория: Бизнес   
Прочетен: 2546 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Пазарните участници ще са предпазливи преди заседанието на ФЕД. USDJPY смени посоката си, USDCAD остава в стабилен ръст. Въпреки покачването, GBPUSD все още няма ясна посока.  EURUSD Предпочитам да съм неутрален при тази валутна двойка. Тази седмица е най-важната във форекс календара, заради заседанието на ФЕД и очакваното повишение на основната лихвата(federal funds rate) в САЩ. Да разгледаме двата основни варианта. Първият и по-вероятен е, че ФЕД ще повиши с очакваните 0.25%, но ще заложи на по-плавно повишение през следващите няколко години. В този вариант е възможно да видим първоначална низходяща реакция при валутната двойка, а след това покачване през следващите седмици. Вторият и по-малко вероятен вариант е да станем свидетели на повишение от 0.10 – 0.15%. Това би разочаровало пазарните участници и валутната двойка би се повишила. Ясният тон на Йелън снижава възможностите за такова развитие. При всички случаи ще има повишена волатилност по време на новината и на пресконференцията, затова трябва да сме предпазливи. Важни новини:
– Понеделник 13:00 (Реч на Драги)
– Вторник 12:00 (Икономически сентимент – Германия), 15:30 (Инфлация – САЩ)
– Сряда 10:30 (German Flash Manufacturing PMI), 15:30 (Разрешения за строителство – САЩ), 21:00 (Решението на ФЕД за лихвените нива), 21:30 (Пресконференция на ФЕД).
– Четвъртък 11:00 (Бизнес климат – Германия), 15:30 (Производствен индекс на ФЕД Филаделфия), (Първоначални молби за безработица). Технически погледнато е вероятно да тестваме върха от миналата седмица на 1.1042 долара за евро. Други съпротиви са 1.1100 и тренд линията на построения канал. Нива на подкрепа имаме около кръглите числа 1.0900, 1.0800 и 1.0700, както и в зоната на 23.6% Фибоначи. image  GBPUSD GBPUSD остава в странично движение. С най-голямо значение ще е решението на ФЕД. Предполагам, че пазарните участници ще са предпазливи до излизане на новината. От последното заседание на централната банка на Англия става ясно, че лихвените нива в Англия ще зависят от представянето на икономиката. Важни новини от Англия:
– Вторник 11:30 (Инфлация)
– Сряда 11:30 (Average Earnings Index), (Claimant Count Change)
– Четвъртък 11:30 (Продажби на дребно) През изминалата седмица валутната двойка направи покачване. На 4 часовата графика ще забележим фигурата „Обърната глава и рамене“. Целта на фигурата в зоната на 1.5400. Не трябва да забравяме, че трябва да изчакаме затваряне над вратната линия, за да е валидна фигурата, както и че никога няма 100% вероятност от изпълнение на фигурата. image USDJPY Отново посоката е надолу. От фундаментална гледна точка трябва да следим намеренията на Японската централна банка, нейните цели и действията, които би предприела. Пресконференция на ЯЦБ има в петък. Важни новини от Япония:
– Петък сутрин, без точен час (Пресконференция на ЯЦБ). От графиката на валутната двойка виждаме, че цената проби в низходяща посока предишното страничното движение. Нивото 122.30 от подкрепа стана съпротива, което ни показва, че спадът е по-вероятен. Големите червени свещи показват, че мечките държат ситуацията под контрол. Подкрепа имаме в зоната на 120.00 и 119.00 йени за долар. image AUDUSD Тази валутна двойка е в странично движение. Фундаменталната „картината“ в дългосрочен план е меча. Само по-добрите данни от пазара на труда дават обнадеждаващи резултати. Безработица в Австралия е 5.8%, като това е най-ниското ниво от месец май 2014г. Важни новини от Австралия:
– Вторник 2:30 (Подробности за паричната политика) От техническа гледна точка спадът, за който писах миналата седмица, започна, но засега не е достатъчен, за да класифицирам тренда като мечи. Важни нива на подкрепа са 0.7160 и зоната на 0.7100. Ако цената тръгне във възходяща посока и затвори над средната линия на Болинджър, тогава мечият сценарии ще се отложи. image NZDUSD Предпочитам да съм неутрален при тази валутна двойка. Очакваното в сряда намаление на основната лихва от 2.75% на 2.50% в Нова Зеландия е факт. По интересното е, че вероятно това ще е последното намаление, което централната банка прави. Затова въпреки намалението, цената не тръгна на юг, а остана близо до последните си нива. Важни новини от Нова Зеландия:
– Вторник без точен час (GDT Price Index)
– Сряда 23:45 (БВП)
– Петък 2:00 (Бизнес доверие) Техническата картина засега е неутрална, изчакам евентуално затваряне над 0.6783 – нивото на предишния троен връх. Както знаем, тройният връх е тренд обръщаща формация, но е доста рядко срещана и може да става въпрос за широка странична корекция. Нивото от 0.6600 потвърди важността си. То беше съпротива за цената, но през последните седмици цента намира подкрепа в зоната му. Нивото от 0.6700 също беше съпротива. Ако цената отскочи възходящо от него, това ще даде предимство на бичия сценарии. Предполагам, че пазарните участници ще останат предпазливи до решението на ФЕД, а след това ще има яснота в коя посока ще поеме валутната двойка. image USDCAD Тази валутна двойка е във възходящо движение. Фундаментално погледнато, бичият тренд би трябвало да продължи, ако продължи спада на петрола и слабите данни за канадската икономика. Важни новини от Канада:
– Вторник 15:30 (Manufacturing Sales m/m), 18:45 (Реч на управителя на централната банка на Канада)
– Петък 15:00 (Инфлация) Цената проби и затвори над съпротивата от 1.3458. Това даде предимство на бичия сцерий, като след това последва сериозно покачване. За сега не се забелязва отслабване на бичия тренд и е по-вероятно той да продължи. Съпротива можем да очакваме около кръглите нива 1.3800 и 1.3900. image Успешна седмица! Васил Стоянов, професионален трейдър и лектор в betatrader.bg Предупреждение за рискове: търговията с финансови инструменти може да доведе както до печалби, така и до загуби. Потребителите на сайта трябва да знаят, че търговията на финансовите пазари е свързана с поемане на рискове, които те добре трябва да познават, преди да пристъпят към сключване на сделки. Потребителите на сайта самостоятелно и за своя сметка вземат инвестиционните си решения, преценявайки дали търговията с конкретните инструменти е подходяща за тях в зависимост от финансовото им състояние и инвестиционни цели. Сайтът е с информативен характер и нито една част от него не представлява инвестиционна консултация, инвестиционно изследване, препоръка или съвет за инвестиционно решение или следване на инвестиционна стратегия.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yavorspasov
Категория: Бизнес
Прочетен: 832258
Постинги: 853
Коментари: 99
Гласове: 175
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031