Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2015 11:06 - ЩЕ ИМА ЛИ ИЗНЕНАДИ НА ФОРЕКС ПАЗАРА
Автор: yavorspasov Категория: Бизнес   
Прочетен: 1449 Коментари: 0 Гласове:
0



 Пазарите в САЩ няма да работят в четвъртък поради честването на Деня на благодарността, така че ни очакват интересни първи три дни на седмицата.

EURUSD остава в низходящ тренд, въпреки отслабването на мечата група. GBPUSD все още не намира ясна посока.

 EURUSD

 Пазарните участници с голям интерес следят действията на ЕЦБ и ФЕД. Решенията на двете институции имат силата да създават трендовете при валутните двойки, а за всеки трейдър е по-лесно да печели от тренда. Увеличаването на лихвените нива в САЩ ще е продължителен процес, който ще влияе дългосрочно на валутната двойка, както и на форекс пазара като цяло.

Въпреки, че не се очакват изненадващи новини, трябва да обърнем внимание на изявлението на ФЕД, което е в понеделник вечерта.

Важни новини: заради отбелязването на деня на благодарността в САЩ ни очаква по-спокоен край на седмицата, а важните новини са изместени в първите три дни от седмицата.

Понеделник 10:00 (Производствен индекс PMI – Франция), 10:30 (Производствен индекс  PMI – Германия), Изявление на ФЕД (вечерта без точен час).

Вторник 11:00 (Бизнес климат – Германия), 15:30 (БВП на тримесечна база САЩ), 17.00(Потребителско доверие САЩ).

Сряда 15:30 (Поръчки за дълготрайни стоки САЩ), (Първоначални молби за безработица).

Графиката на валутната двойка направи малко по-ниско дъно в сряда. Тази по-ниска стойност на котировките не беше подкрепена от индикатора МАСD, в следствие на което се образува дивергенция. Това е индикация, че силата на мечките отслабва, но не значи, че непременно следва обръщане на цената. Т.е имаме една ранна индикация, че трендът в момента се забавя и е възможно да последва корекция. Въпреки тези индикации, за мен е по вероятно спадът да продължи и през тази седмица.

Важни нива на подкрепа има в зоните на кръглите нива 1.0600 и 1.0500.

image 
GBPUSD

Едва ли можем да очакваме увеличение на основната лихва във Великобритания. По скоро М. Карни ще изчака увеличение от ФЕД, а едва след това ще прибегне до затягане на паричната политика в кралството.

Важни новини от Великобритания: петък 11:30 (БВП)

Тази валутна двойка е в странично движение. На седмична графика забелязваме, че котировките все още не могат да пробият под построения канал. Това показва, че поне засега мечките нямат достатъчно сила.

Пробив под долната тренд линия, както и затваряне под 1.5000 на дневна графика ще покаже, че мечките поемат контрол и по-вероятната посока е надолу.

image

USDJPY

Тази валутна двойка е в бичи тренд.

От фундаментална гледна точка трябва да имаме предвид готовността на японската централна банка да действа, за да изпълни поставените си цели. Това, разбира се, би следвало да доведе до обезценяване на йената.

Важни новини от Япония липсват, затова спекулантите ще следят само излизащите от САЩ.

От техническа гледна точка цената остава в построения канал, което предполага през следващите седмици бичият тренд да продължи.

image

AUDUSD

Тази валутна двойка е в странично движение.

От фундаментална гледна точка забавянето в Китай ще продължава да оказва влияние на австралийската икономика. Също така падащите цени на суровините от минната промишленост не благоприятстват растежа на местната икономика.

Важни новини от Австралия: вторник 11:05 (Реч на управителя на австралийската централна банка), четвъртък 2:30 (Частни капиталови разходи).

От техническа гледна точка покачването през последната седмица за мен не е достатъчно, за да определя тренда като бичи. Затваряне над горната линия на Болинджър ще подкрепи бичия сценарии.

image

NZDUSD

Трендът при тази валутна двойка е низходящ, слаб.

Всяка слабост при австралийската икономика ще се отрази негативно на новозеландската.

Важни новини от Нова Зеландия: сряда 23:45 (Търговски баланс).

Цената намери подкрепа в зоната на 61.80% фибо. Покачването в края на седмицата спря в зоната на 0.6600 новозеландски долара за долар. Затваряне на дневна над това ниво, което съвпада с средната линия на Болинджър, би ни показало, че последното движение е по-скоро корекция. В такъв случай ще бъде по-вероятно да видим нова вълна на покачване.

И все пак дългосрочно силата на американския долар би трябвало да се отрази и тук. В този смисъл валутната двойка би следвало да поднови спада си.

image

USDCAD

Тази валутна двойка е в слабо възходящо движение.

От фундаментална гледна точка падащата цена на петрола и слабите данни от канадската икономика би трябвало да рефлектират в покачване на тази валутна двойка. При равни други условия бичият тренд би трябвало да се засили.

Важни новини от Канада липсват, затова трябва да следим само идващите от САЩ.

От техническа гледна точка цената се задържа над средната линия на Болинджър, като прави постепенно и плавно покачване, така че трябва да сме заредени с повече търпение.

Съпротива има в зоната на предишния връх – 1.3457. Построената тренд линия играе ролята на динамична подкрепа за цената. Затваряне под нея ще ни покаже, че биковете губят сила.

image
Успешна седмица!

Васил Стоянов, професионален трейдър и лектор в betatrader.bg

Предупреждение за рискове: търговията с финансови инструменти може да доведе както до печалби, така и до загуби. Потребителите на сайта трябва да знаят, че търговията на финансовите пазари е свързана с поемане на рискове, които те добре трябва да познават, преди да пристъпят към сключване на сделки. Потребителите на сайта самостоятелно и за своя сметка вземат инвестиционните си решения, преценявайки дали търговията с конкретните инструменти е подходяща за тях в зависимост от финансовото им състояние и инвестиционни цели. Сайтът е с информативен характер и нито една част от него не представлява инвестиционна консултация, инвестиционно изследване, препоръка или съвет за инвестиционно решение или следване на инвестиционна стратегия.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yavorspasov
Категория: Бизнес
Прочетен: 832265
Постинги: 853
Коментари: 99
Гласове: 175
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031