Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2015 10:58 - Едва ли седмицата ще е спокойна за валутния пазар, въпреки липсата на важни новини
Автор: yavorspasov Категория: Бизнес   
Прочетен: 1444 Коментари: 0 Гласове:
0



Поради почивния ден в САЩ, както и по-бедната от към новини седмица, вероятно няма да видим движения като тези от предишната седмица. Може би ще станем свидетели на странични корекции при основните валутни двойки.  Волатилността вероятно ще се повиши в последните дни на седмицата.

 EURUSD

 Тази валутна двойка е в низходящ тренд.

От фундаментална гледна точка с най-голямо значение бяха данните за състоянието на пазара на труда в САЩ. За миналия месец щатската икономика е добавила 271 хиляди нови работни места, като това е значително подобрение в сравнение с 137 хиляди от предишния месец, както и очакванията на анализаторите за 181 хиляди нови работни места. Безработицата падна до 5. 00%. Тези данни подкрепиха очакванията на пазарните участници, че е много по-вероятно ФЕД да повиши основната лихва през декември тази година. А от своя страна това доведе до засилване на низходящия тренд при валутната двойка.

Важни новини: Сряда 15:15 (Реч на Марио Драги – президент на ЕЦБ), четвъртък 15:30 (Първоначални молби за безработица САЩ), петък 9:00 ( Първоначални данни за БВП на Германия), 15:30 (Продажби на дребно САЩ), 17:00 (Първоначални данни за потребителско доверие САЩ).

От техническа гледна точка цената направи много по-силен спад от очакваното, като премина през важното ниво на подкрепа от 1.0800, без да се съобрази с него. Това показва сила на мечките.

В момента на дневна графика индикатора РСИ показва свръх продадено състояние, затова през новата седмица може би ще видим странична корекция. Бедната на новини седмица също подкрепя този сценарий. Предишните нива на подкрепа от 1.0900 и 1.0850 може да се превърнат в съпротиви.

image

GBPUSD

 Тази валутна двойка е в странично движение.

От фундаментална гледна точка, въпреки че основната лихва във Великобритания остана непроменена, тази новина, както и изказването на М. Карни, накараха голяма част от пазарните участници да се присъединят към мечата група.

Важни новини от Обединеното Кралство: сряда 11:30 (Average Earnings Index),12:30 (Реч на М. Карни).

От техническа гледна точка важното ниво от 1.5200 беше преодоляно. Също имаме затваряне малко под долната тренд линия на построения канал. Въпреки тези победи на мечките, за мен това не е достатъчно да класифицирам тренда като мечи. За да го направя трябва да видя цената категорично да излезе от построения канал и да продължи смело надолу.

Важно ниво на подкрепа е 1.5000.

image

USDJPY

Тази валутна двойка е в бичи тренд.

От фундаментална гледна точка върху движението на валутната двойка оказаха силно влияние добрите данни от САЩ. Тенденцията на засилване на щатския долар ще продължи да оказва силно движение върху движението на валутната двойка.

Важни новини от Япония липсват, а тези от САЩ са оскъдни, така че най-вероятно ще видим странична корекция през тази седмица.

От техническа гледна точка цената затвори над горната линия на Болинджър на дневна графика. Това е потвърждение на силата на биковете. Но цената е в свръх купено състояние според индикатора РСИ. Което също показва, че шансовете за корекция нарастват.

image

AUDUSD

Тази валутна двойка изглежда поднови низходящото си движение.

От фундаментална гледна точка трябва да следим цената на златото, което поднови спада си. Това се отразява върху движенията при валутната двойка като корелацията на дневна графика е + 64.00%, а както виждаме на един час корелацията достига + 95.00%.

image

Важни новини от Австралия: 2:30 (Потребителско доверие), четвъртък  2:30 (Ниво на безработица).

От техническа гледна точка виждаме, че на дневна графика цената отскочи надолу от горната тренд линия на построения канал и поднови спада си. Но виждаме, че МАСД показва бичи дивърджънс, а това ни подсказва, че силата на мечките отслабва.

И все пак преминаване на цената под предишното дъно(0.6900) ще потвърди силата на мечките.

image

NZDUSD

Трендът при тази валутна двойка премина в мечи.

От фундаментална гледна точка новините свързани с американския долар имат основна роля  и валутната двойка направи движение на юг.

Важни новини от Нова Зеландия: вторник  22:00 ( Конференция на Новозеландската централна банка), 22:05 (Пресконференция на управителя на Новозеландската централна банка).

От техническа гледна точка на дневна графика виждаме как цената затвори 2 пъти под долната линия на Болинджър. Това ни показва подновяване на спада.

image

Когато разгледаме четири часова графика виждаме как нивото от 0.6616, което беше два пъти подкрепа за цената, сега вече е съпротива. Това е характеристика на мечия пазар, затова за мен е по-вероятно спадът да продължи.

От друга гледна точка, това може да е по-дълбока корекция на предишното покачване. Заради силата на американската валута, това е по-малко вероятният сценарий към този момент.

image

USDCAD

Тази валутна двойка е в широко странично движение.

От фундаментална гледна точка цената на петрола е без ясна посока, а това се отразява на валутната двойка. Затова новините от САЩ оказват по-голямо влияние върху движението на USDCAD.

Важни новини от Канада липсват затова трябва да следим само тези, които са свързани с южната й съседка.

От техническа гледна точка цената намери подкрепа в зоната на 1.3050, но не успя да затвори над горната линия на Болинджър. Също трябва да вземем под внимание, че цената спря в зоната на съпротивата от 1.3320.

image

Това е виждането ми за моментното състояние на основните валутни двойки.
Успешна седмица!
Васил Стоянов, професионален трейдър и лектор в betatrader.bg

Предупреждение за рискове: търговията с финансови инструменти може да доведе както до печалби, така и до загуби. Потребителите на сайта трябва да знаят, че търговията на финансовите пазари е свързана с поемане на рискове, които те добре трябва да познават, преди да пристъпят към сключване на сделки. Потребителите на сайта самостоятелно и за своя сметка вземат инвестиционните си решения, преценявайки дали търговията с конкретните инструменти е подходяща за тях в зависимост от финансовото им състояние и инвестиционни цели. Сайтът е с информативен характер и нито една част от него не представлява инвестиционна консултация, инвестиционно изследване, препоръка или съвет за инвестиционно решение или следване на инвестиционна стратегия.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yavorspasov
Категория: Бизнес
Прочетен: 838895
Постинги: 853
Коментари: 99
Гласове: 175
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930